About

Maarten Roelof Bosch is geboren (1990) en getogen Rotterdammer.
Familie en sport zijn voor hem een onlosmakelijke combinatie. Vader is fanatiek tennisser en golfer en moeder is bijzonder snel in het water. Zijn oudere broer speelt rugby en is fervent snowboarder.

Een jonge Maarten start met tennis en voetbal en zoekt later meer een solistenrol: vanaf zijn 15e is het golf. De eerste overwinning volgt snel. Netto 65 slagen levert een set op maat gemaakte blades op die hij nooit meer zal inruilen.

Als barman bij het toenmalige Golf Centrum Rotterdam (het huidige Golfcenter Seve) heeft Maarten tussen de bedrijven door gelegenheid te oefenen op de driving range. Veel balgevoel, begeleiding van de lokale pro’s gecombineerd met power en drive vormen blijken een goede match te vormen.

Na de Havo mag golf niet meer missen in zijn leven en worden de Verenigde Staten the place to be. Hij sluit zich aan bij de Junior Players Golf Academy op Hilton Head Island. Als post graduate student kan Maarten zich volledig focussen op golf en de toekomst. Na acht maanden weet hij het: hij wil professional golfer worden en spelen met de beste van de wereld.

In 2014 is het zo ver: op zijn verjaardag start Maarten op zijn eerste proftoernooi en haalt direct de cut. De eerste toernooioverwinning (in een play off), spelend op de ProGolfTour volgt in 2016. Die overwinning geeft hem een startbewijs voor het KLM Open. Waar hij ook het jaar erop zal spelen. Het jaar 2018 bleek een kleine pauze in zijn ontwikkeling.

Begin 2019 is Maarten weer volle kracht en doelgericht aan het trainen, vaak met trainingsmaatje Joost Luiten.