Januari

De maandag-morgen-clichee-opening: “zo wat een t*ring weer hè?”. Gelukkig is het vervolg al snel: “Heb je Feyenoord gister gezien?!”.

Absoluut geen gesprek voor MB in de ochtend. Aan een grote houten koffiebar kijk ik naar buiten waar Rotterdam aan mij voorbijfietst. Dichtgeknepen ogen moeten de zeikregen ontwijken.
Ik concludeer: wat heb ik een fantastisch baan! Je kan het niet eens werken noemen, heb ik intussen begrepen. Het geluk is dat ik al zes jaar mijn eigen carrière regisseer en die film gaat zich snel weer afspelen.

Heeft één van jullie wel eens een email gekregen uit Jordanië? Wel bij deze.
Gisteren ben ik vanuit Amsterdam vertrokken naar Akaba (Aqaba) Jordanië. Niet om van de Dode Zee of Petra te genieten; wel om deel te nemen aan de MENA-tour. MENA staat voor Middle East North Africa. Aangezien mijn deelnames in North Africa nooit heel lucratief zijn geweest ben ik verheugd met het feit dat de toernooien zich alleen in het Midden-Oosten afspelen.

Dit besluit heb ik een maand of anderhalf geleden gemaakt. In overleg met mijn coaching team vond ik het tijd worden, na een lange trainingsperiode, om competitief te gaan spelen.
Vanwaar de keuze de ProGolfTour links te laten liggen? Een frisse blik op de toekomst vereist een nieuwe omgeving, nieuwe banen en nieuwe gezichten; tenminste voor mij. Dat brengt een andere focus met zich mee. Uiteraard heeft het ook een ander voordeel en niet geheel onbelangrijk, hier zijn ook meer centjes te verdienen.

De Mena-tour heeft in de eerste helft van het seizoen 5 toernooien en een kwalificatie:
– Jordanië (kwalificatie)
– Jordanië
– Ajman (Dubai)
– Oman
– Dubai
– Bahrain

Aangezien deze landen de thermostaat opengooien na maart gaat het seizoen pas weer verder in september.
In de tussentijd zal ik absoluut niet stil zitten, integendeel, vanaf begin april zal ik mezelf committeren aan de EuroProTour in ons buurland: Great Britain. Uiteraard heb ik dit besproken met de beste belastingadviseur van Europa:  Dick Molenaar. Hij heeft mij uitgebreid ingelicht over inkomen, belastingen, etc. Met en zonder Brexit.

Vanwaar de EuroProTour? Wederom een nieuwe tour met nieuwe banen & organisatie. Ook hier zijn er voordelen. De afstanden tussen de toernooien zijn relatief kort, in hetzelfde land (op twee na in Ierland), een sterk spelersveld én een prijzenpot die aanzienlijk hoger is dan elders.
Ook de EuroProTour zal aan het einde van het seizoen de top-5 spelers voorzien van een ChallengeTour kaart.

Vanaf gaan jullie meer updates ontvangen over mijn bijzondere reizen, inclusief foto’s etc. Ook zal mijn website snel weer live zijn waar jullie elke week nieuwe info zullen vinden.

Dank voor de aandacht en een meer dan fijne avond gewenst!